קרקר פרמז'ן דגנים ובצל
זמן הכנה: כ-20 דקות, כולל אפיה כ-90 דקות
מצרכים:
180 ג' חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 כף זרעי פשתן
1 כף גרעיני חמנייה
1 כף גרעיני דלעת
½ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית אבקת אפיה
¼ כפית מלח
2 כוסות פחות 2 כפות קמח
60 ג' פרמז'ן מגורר
150 ג' גבינה צהובה מגורדת
½ בצל קטן קצוץ
150 ג' שומשום
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל הרכיבים מלבד החמאה עד לקבלת בצק פירורי.
מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים את הבצק לשני חלקים ויוצרים נקניק מכל אחד מהם אותו מגלגלים בשומשום.
מניחים על מגש ומקפיאים למשך 45 ד' עד להתגבשות המסה.
עם סכין גדולה וחדה פורסים לגלגלים בעובי 3 מ"מ ומסדרים על תבנית עם נייר אפיה.
אופים בתנור שחומם מראש בטמפ' 180 מ', 20-25 ד' עד להזהבה.